Sinca Veche

Posted by Maya.and... | Labels: , | Posted On marți, 22 septembrie 2009 at 01:49

La un moment dat citeam pe net despre locurile misterioase din Romania, intotdeauna m-a atras misterul, necunoscutul si neintelesul.
Uite asa am dat peste Sinca Veche, localitate situata in jud. Brasov.
Aici, in Sinca Veche, misterul este constituit de o grota. Exista multe supozitii privind originea si vechimea bisericii rupestre, unii sustin ca ar fi din vremea dacilor si era lacas de rugaciune, unii sustin ca ar fi "construita"(intre ghilimele pentru ca este o grota) din anul 1742, perioada in care bisericile ortodoxe erau "eliminate" de cele romano-catolice si aici ar fi venit credinciosii ortodocsi se roage, ascunzandu-se de Imperiu.



Misterul nu este dat de vechimea templului ci de ceea ce se intampla aici.
"Biserica" are 2 altare, ceea ce este anormal d.p.d.v. al arhitecturii comparativ cu o Biserica Ortodoxa. Inauntru se gasesc pe pereti simbolul Kabbalei, Ying&Yang, Steaua lui David, simbolurile care nu se regasesc in religia crestin-ortodoxa.
Turla bisericii este sub forma unui con si nu se vede de afara, ci doar dinauntru. Toate acestea ar conduce la ideea ca nu ar fi un locas de rugaciune si totusi exista multe supozitii ca ar fi un locas crestin-ortodox. Oricat de mult se ascundeau crestini ortodocsi in perioada respectiva de Imperiu si se furisau in diverse locatii pentru a nu fi prinsi , nu cred ca ar fi ajuns sa "pangareasca" religia ortodoxa. Si..nu exista nici o cruce...

  • Turla

  • Unul dintre altare

Templul Ursitelor, cum mai este numit locasul, se spune ca iti indeplineste dorintele, atata timp cat dorintele sunt pozitive. Asa ca, multi oameni vin aici sa-si puna o dorinta sperand sa se indeplineasca, inca nu am auzit pe nimeni care sa-mi spuna ca s-a indeplinit, dar legenda e frumoasa :).

Tot aici au loc fenomene paranormale, sunt foarte multe "povesti" privind misterul acestui loc. Unii spun ca au auzit coruri cantand, dar intr-o limba pe care nu o intelegeau, unii au avut vise premonitorii, altii spun ca in pozele lor au vazut tot felul de forme ciudate, sfere de lumina..

Eu n-am simtit, vazut ..nimic paranormal :).

De aici am plecat la Manastirea de la Sinca Veche, se afla cam la 10 min distanta de Templul Ursitelor. E o manastire de calaugari destul de micuta, dar frumoasa.


Locatie vizitata in data de 6.09.2009.

Comments:

There are 0 comments for Sinca Veche