Manastirea Sambata de Sus

Posted by Maya.and... | Labels: | Posted On joi, 11 iunie 2009 at 03:35


Manastirea Brancoveanu se afla in satul Sambata de Sus, la poalele Muntiilor Fagaras, in drumul spre Sibiu.
Vreau sa spun ca aceasta manastirea e una dintre cele mai fumoasa manastiri ortodoxe din Romania si din cate am observat sunt destul de bine si organizati si stiu sa-si puna in valoarea Manastirea, locatia ei, imprejurimile ei.

Primul ctitor a fost Domnitorul Constantin Brancoveanu, domn al Tarii Romanesti Intre anii 1688-1714, care a zidit manastire in jurul anului 1696.

Despre istoria acestei manastiri putei citi chiar pe site-ul lor http://www.manastireabrancoveanu.ro/istoric.php, dupa cum am spus, sunt bine organizati si stiu sa-si faca promovare....o fi avand vreun departament de marketing :).
In zona gasiti destule pensiuni unde sa va cazati, pentru cei interesati.


„Academia Sâmbăta – spiritualitate, cultură, artă, ştiinţă”, reprezentata in imaginea de ma sus, poate fi de asemenea un loc de cazare pentru cei interesati sa ramana in zona cateva zile.
Ei pun la dispozitia turistilor, pe langa cazarea propriu-zisa si biblioteca manastirii pentru a afla mai multe despre Manastire, despre religie, etc.
Eu nu m-am cazat..asa ca nu pot spune prea multe.


Muzeul Manastirii Brancoveanu detine astazi una din cele mai bogate colectii de picturi vechi pe sticla, apartinand secolelor XVIII-XIX, in mare majoritate executate in maniera populara, in care predomina stilul brancovenesc.



Locatie vizitata in data de : 2 martie 2008

Comments:

There are 0 comments for Manastirea Sambata de Sus